top of page

Josep Maria Coll i Alemany, professor emèrit de la Facultat de Filosofia-URL, rep la distinció Jaume

Josep M. Coll i Alemany, jesuïta i professor emèrit de la Facultat de Filosofia de la Universitat Ramon Llull (URL), ha rebut el passat 8 de setembre la distinció Jaume Vicens Vives a titol individual, en reconeixement a la seva extensa trajectòria professional com a filósof, eclesiàstic, professor i degà de la Facultat de Filosofia-URL.

josepm-coll-alemany-distincio-jaume-vicens-vives.jpg

El lliurament es va fer en el decurs de l'acte d'obertura del curs acadèmic 2014-2015 del sistema universitari català, celebrat a la Seu Vella de Lleida.


Amb les distincions Jaume Vicens Vives, creades l'any 1996, el Govern de la Generaliat de Catalunya reconeix la qualitat docent universitària a diferents professors i projectes de les universitats catalanes.

L'acte va ser presidit pel conseller d'Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Andreu Mas-Colell i la lliçó inagural va ser a càrrec de l'oceanògrafa Josefina Castellví.


Perfil de Josep M. Coll i Alemany


Josep M. Coll i Alemany va néixer a Barcelona l'any 1934. Filòsof i eclesiàstic és diplomat en Psicologia per la Universitat Complutense de Madrid (1964), llicenciat en Teologia per la Universitat d'Innsbruck (1966) i doctor en Filosofia per la Universitat de Barcelona (1988). Pertany a la Companyia de Jesús des del 1953 i va ser ordenat sacerdot el 1965.

sj_coll.png

És un dels més destacats pensadors personalistes catalans i és catedràtic i professor emèrit de la Facultat de Filosofia de la URL, on ha impartit les assignatures de: Metafísica, Antropologia dels personalistes, i Estatut i mètodes de la filosofia, així com nombrosos cursos de doctorat. L'octubre de 2003 va rebre la Medalla d'or de la URL i actualment és membre del Comitè d'Honor de la URL.


També és professor de la Facultat de Teologia de Catalunya (Institut de Teologia Fonamental, a Sant Cugat del Vallès). Va presidir el primer Equip Rector de la Universitat Ramon Llull (1991-1994) i ha estat degà de la Facultat de Filosofia-URL (1989-1998). Josep M. Coll va ser president de l'Institut d'Estudis Humanístics Miquel Coll i Alentorn (1996-2007), i actualment presideix el Consell Assessor d'aquesta entitat. També és membre de la Societat Catalana de Filosofia (Institut d'Estudis Catalans), de l'Istituto Internazionale Jacques Maritain de Roma i del Consell Assessor de la Fundació Joan Maragall, Cristianisme i Cultura.

Notícies recents
Arxiu de notícies
bottom of page