top of page

 Espiritualitat i Pregària 

29.10.2018

Molt bona tornada a aquest nou curs 2018-2019.

Com és habitual, aquest mes d’octubre comencem amb les sessions de pregària.

Seguirem l’esquema d’anys passats, fent una sessió de pregària un cop al mes , diumenge a la tarda. Excepte els mesos de desembre i març que en comptes de la sessió de pregària a la tarda farem un recés matinal.

A més a més, estem organitzant un recés de tres dies (3,4 i 5 de maig) a Loiola , per ser ben a prop d’allà on va néixer Sant Ignasi, ja us anirem informant.

Aquesta curs us proposem pregar amb les cartes que Sant Pau va dirigir a les diferents comunitats cristianes, de ben segur que moltes coses poden anar dirigides a les nostres comunitats actuals. Mes a mes descobrirem el personatge de Sant Pau, estudiarem les seves cartes i reflexionarem amb tot el que tenim en comú amb aquelles primeres comunitats cristianes i tot el que tenim per aprendre.

 

Molt bon curs a tots

18.10.2017

Hola a tots,

 

Aquest octubre comencem les sessions de pregària d’aquest nou curs.

Aquesta vegada sota el lema de “Preguem amb vides que interpel.len” . Hem triat dues dones que amb trajectòries diferents van arribar molt a prop de Déu a través de la seva oració.

Després de pregar amb Sant Joan de la Creu, Santa Teresa, Sant Francesc i Sant Ignasi, volem fer un salt en el temps i endinsar-nos en aquestes  dues dones del segle XX, que tant per el seu compromís com per la manera d’acostar-se a Déu ens fan molt propera la seva pregària.

Aquest curs us  proposem de pregar amb Edith Stein y Etty Hillessum.

Així doncs, al llarg de les sessions de pregària intenterem conèixer i compartir l’oració d’aquestes dones que de ben segur ens interpel.laran.

 

Molt bon curs a tots

14.10.2016

Benvolguts tots,

 

Molt bona tornada, esperem que hagueu gaudit d’unes vacances plenes de pau i hagueu aprofitat el setembre per encarrilar el nou curs. Nosaltres també hem aprofitat el descans, la natura i el temps de l’estiu per pensar en el nou curs de pregària. Aquest any hem decidit pregar amb el Credo, i hem trobat molta ajuda en el llibre “Creure el Credo “ de Josep Vives. És per això que un curs més,  us volem convidar a  trobar-nos una estona per pregar i cantar plegats. El format serà el mateix que altres anys, el tercer diumenge de mes a les set del vespre per saludar-nos i assajar cants, i començar la pregària a dos quarts de vuit. 

També intercalarem un recés matinal per trimestre. 

Durant l’estiu també vàrem aprofitar per actualitzar la part de la comissió de espiritualitat i pregària de la pàgina web, amb petits comunicats i recollint tots els textos treballats fins ara, tenim molts bons propòsits comunicatius per aquest any ( apart de la difusió que ens fa la nostra estimada presidenta en el Tot Sant Cugat), així que estigueu atents a la pàgina web tant per l’anunci de totes les activitats, com pel recull de les ja fetes.

Apa, només ens queda dir-vos que la clara d’ou és molt bona per aclarir les veus, doncs ja sabeu que en Pep no ens deixa adormir-nos i segur que ens farà assajar noves cançons.

 

Esperant de tot cor veure-us aviat i compartir amb vosaltres una estoneta de comunitat, convivència i fe.

 

Una forta abraçada

 

Comissió d’Espiritualitat i pregària

29.06.2016

Estimats amics,

 

Abans de començar vacances, volem agrair totes les estones de pregària compartida durant aquest any. El curs passat , i seguint una brillant idea que va tenir el Toti, tot passejant amb bicicleta, vàrem començar a pregar amb els sants: sant Francesc, sant Joan de la Creu i santa Teresa. Ens en quedava un de molt important per a nosaltres: sant Ignasi. Va ser per això que aquest curs el vàrem iniciar tot  pregant amb sant Ignasi, “Temptajant el propi camí”, amb ell vàrem contemplar el pessebre , vàrem fer tot un dia de recés amb “Uns ulls nous”, allà on ell més aprop es va trobar de Déu, a la mateixa cova de Manresa. Tot això ho hem anat combinant amb l’enriquidor jubileu de la misericòrdia del papa Francesc “el rostre de la Misericòrdia” que tant ens ha ajudat a pregar, entendre i seguir, situacions tan actuals com el conflicte pels refugiats, entre moltes d’altres. Han estat molts bons moments de pregària comunitària, silencis, companyonia i els cants sota l’encertada batuta d’en Pep, on ens hem trobat amb Déu. Gràcies, doncs, a tots els que ens heu seguit, i voldríem convidar per el curs vinent a tots aquells que encara no n’heu tingut ocasió.

 

Apa, doncs, només ens queda desitjar-vos molt bones vacances. L’equip de pregària les aprofitarem, tot assajant nous cants, per a preparar el proper curs vora la mar o sota un pi, que sempre són font de bones reflexions.

bottom of page